RSS Feed

Ocupem la Generalitat perque volem decidir

28 octubre, 2012 by sabadell

Avui #27Obcn, un any després de la nostra primera acció i durant el primer aplec de iaioflautas d’arreru, ocupem la Generalitat de Catalunya per declarar que volem decidir i

#DecidimAquíAra: República Catalana del 99%

Nosaltres, persones que residim a Catalunya i que constituïm el 99% del poble, desposseïdes, maltractades i ofegades per una gestió de la crisi en favor dels molt rics i poderosos que l’han provocada, ens declarem independents de l’oligarquia financera i de les institucions al seu servei: de la Troika ( BCE, FMI i Comissió Europea), del Regne d’Espanya (amb la monarquia borbònica i l’exèrcit com els seus pilars i garants) i de l’OTAN ( i el tutelatge estadounidenc aparellat). Volem decidir.

Volem decidir i decidim ser persones lliures i iguals associades; posar el dret a l’existència i vida digna de les persones com a pilar bàsic d’aquesta associació. Aquest dret haurà de ser garantit per sobre de qualsevol obligació de deute, que, en tot cas, haurà de ser auditada per reconèixer o no la seva legitimitat. Les entitats bancàries no han de rebre un euro més en concepte de rescat i els bancs rescatats hauran de passar a control públic.

Volem decidir i decidim que el dret a l’habitatge està per sobre de qualsevol deute hipotecari i que tot el parc immobiliari desocupat en posessió dels bancs quedi a disposició de la creació d’un parc d’habitatges de lloguer social. S’haurà de vetllar perquè cap persona quedi sense sostre.

Volem decidir i decidim que totes les persones residents a Catalunya tenim dret a una educació i una sanitat pública i de qualitat garantides i proveïdes de recursos suficients, a una legislació que garanteixi els drets de les persones treballadores asssalariades i autònomes a unes condicions de treball dignes i a participar en les decissions de l’empresa, a una pensió digna per a la vellesa, a un servei de suport a l’autonomia personal per les persones amb diversitat funcional, i a una renda bàsica incondicionada que garateixi la llibertat i permeti a cadascun perseguir llurs projectes. Per tal de garantir-ho s’haurà de distribuïr de forma justa la riquesa que produïm entre tots i totes.

Volem decidir i decidim apartar, encausar i jutjar als banquers i polítcs de l’antic règim implicats en casos de frau, de corrupció, d’estafa i d’abús de la força.

Volem decidir i decidim viure en una democràcia real protagonitzada per la majoria de la gent. Volem decidir i decidim començar un procés constituent des de la base per decidir com organitzar l’economia, la política i la societat perquè el 99% de la població puguem accedir a una vida sense precarietat, rica i plena.

Aquesta tarda, a Madrid hi ha una manifestació contra els pressupostos del deute, generadors d’opressió i misèria.

http://coordinadora25s.wordpress.com/2012/10/17/no-a-los-presupuestos-de-la-deuda-generadores-de-opresion-y-miseria/

Estem amb ells, per una democràcia real i contra la dictadura del deute.

I és que som conscients que les nostres aspiracions són comunes a d’altres pobles germans d’Europa, del Mediterrani, de la Península Ibèrica Esperem que segueixin pel mateix camí que nosaltres hem optat i podem construïr una Europa federal dels pobles pel 99%. La vaga del 14 de novembre a Portugal, Regne d’Epanya, Grècia, Malta i Xipre, si la fem esdevenir una #vagaeuropeadel99% és una oportunitat per fer madurar una tardor dels pobles, per obrir les portes del futur i caminar junts. Però a algun lloc s’ha de començar aquesta ruptura democràtica, per què no aquí?, per què no ara?


No hay comentarios »

No comments yet.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *